Invloed van social media op je relatie

invloed social media relatie

Waarom Social media invloed heeft op je relatie, en wat je er aan kan doen.

Als je bezorgt bent over de richting waarin je relatie gaat, komt het misschien niet door je partner. Het kan ook liggen aan je smartphone gebruik en hoe dit invloed heeft op je relatie.

Een recente studie van onderzoekers aan de Kent State universiteit toont aan dat mensen die zware smartphone gebruikers zijn hogere ontevredenheid en  meer last van angst hebben dan de mensen die minder gebruik maken van hun smartphone.

De invloed van social media op je relatie

Denk er eens over na wat voor gevoel je had toen je partner er iets langer dan normaal over deed om je whatsapp te

De invloed van social media op je relatie

beantwoorden, Of toen je 100 likes op je selfie op Facebook kreeg, maar die van je vriend of vriendin er niet tussen zat..

Volgens de studie vinden 42% van de mensen tussen de 18 en 29 jaar in een relatie, en 25% van iedereen, dat hun partner afgeleid word door hun mobiele telefoon, vooral door de social media. 45% van de internetgebruikers vind dat de technologie een negatieve invloed heeft op hun relatie.

De frustratie word voelbaar als er gekeken word naar onze Facebook vrienden en Twitter volgers, daar is vaak te zien hoe fantastisch hun relatie wel niet is door foto’s en berichten van heerlijke etentjes, leuke feestjes en zalige vakanties. Dit geeft onterecht niet altijd een goed gevoel over de eigen relatie.

Tips om de invloed te verminderen

Als je ook last heb van dit fenomeen, hier wat stappen om de invloed van social media te verminderen en je relatie weer op peil te krijgen:

  1. Zoek uit hoeveel tijd je op de mobiel zit terwijl je met je partner bent. Een app als Moment kan je helpen dit inzicht te krijgen.
  2. Maak een plan om de tijd op social media te verminderen als je samen bent. Volgens recente studie, kan het tot 66 dagen duren om een gewoonte te veranderen. Maar je zal de voordelen gelijk zien omdat je een meet intense en intieme relatie er voor terug krijgt.
  3. In plaats van het lezen van je partners updates op facebook en twitter, probeer is een spel zoals Table Topics om je normale manier van gesprekken voeren weer op gang te krijgen. Zoek daarnaast uit wat je partner de unieke persoon maakt en welke dingen jullie zo een goed koppel maken!

Succes!