6 dingen die je moet doen voor het slapen om je relatie te redden.

relatie redden tips

Ook volwassenen hebben routines voor het slapengaan nodig. Als je een scheiding wilt vermijden, lees dan nu verder!

Als je net in een relatie zit, krijg je geen genoeg van elkaar. Je doet er alle moeite voor om goed in contact te blijven.

Maar voor je het weet is het leven samen saai, en altijd het zelfde. Dit kan iedereen gebeuren.
Gesprekken gaan van; “Wat wil jij met je leven”, naar “Wat eten we“. “Ik wil je zo graag” gaat naar “Haal jij zoon op van voetbal?”

Ik hou van je” gaat naar “Ik ben later thuis vandaag

Maar gelukkig is er nog hoop! Studie na studie geeft aan dat vertrouwen, eerlijkheid en het vermogen om privé gedachten en gevoelens te delen, stress en eenzaamheid verdrijft. En intimiteit kan zelf depressies en andere psychologische problemen oplossen.

Het is de combinatie van geest en lichaam die werk voor stelletjes. De kracht van verleiding, een echte mentale verbinding.

Intimiteit komt niet altijd vanzelf, het kost soms wat moeite. Maar is geen betere plek om te beginnen dan de slaapkamer!

Hier zijn 6 tips waarmee je vanavond kan beginnen om die sexy intimiteit en noodzakelijke verbinding weer op peil te krijgen.

samen naar bed

1. Ga samen naar bed

Als de slaapschema’s niet meer overeen komen is het vaak een keuze..De een blijft laat op om TV te kijken of te werken, terwijl de ander onder de dekens kruipt.

Op de zelfde plek om de zelfde tijd zijn, helpt natuurlijk om je relatie op peil te houden. Dus kies er voor om samen naar bed te gaan, je misschien zelfs handjes vasthouden als je onderweg bent. Doe dit elke avond, je zult dan samen onder de dekens kruipen.. en tegen elkaar aan…?

2. Elektronica weg uit de slaapkamer

geen telefoon in bedNiet alleen wordt je REM slaap verstoord door de  notificaties van je telefoon, ook de intimiteit in je relatie.

In bed heb je de kans voor een echte verbinding met de persoon naast je. Je weet wel die persoon waar je hopeloos verliefd op was geworden. Stop je telefoon weg en maak je bed partner het enigste aandachtspunt. Je zult zien dat je bereik meteen omhoog gaat.

3. Neem de dag door in de slaapkamer

Eten is op, kinderen zijn naar bed en de volwassenen kunnen eindelijk rustig bijpraten.

In plaats van over de vuile vaat te praten tijdens de reclames, verplaats je de bij praat momenten naar de slaapkamer. Het over de dag hebben terwijl je aan het uitkleden bent is een psychologisch middel om om de dag van je af te krijgen (tegelijk met je kleren) en brengt je weer naar wat echt telt, elkaar.

4. Begin het voorspel voordat je in de slaapkamer bent

voorspel

Een belangrijk onderdeel van gezelligheid in de slaapkamer, is het voorspel.

Maar als je daar mee wacht tot net voor de actie, kan het leiden tot het zelfde herhalende spelletje. Voor je het weet zit je vast in een cyclus van “Ik doe dit, dan jij dat, en dan gaan we slapen“.

Probeer in plaats daarvan een eerder te beginnen, begin de dag met een briefje op de spiegel, of een opwindend tekst berichtje midden op de dag.. Het punt is om je verlangens langzaam op te bouwen, en zo weet de de ander ook dat er naar ze verlangt wordt.

5. Zoek naar nieuwe manieren van aanraken

Het beste gebeurt als je geeft, om slechts te geven. Niet als je wat terug verwacht.

Een lange, langzame massage kan perfect zijn om je partner helemaal relax te krijgen. Maar een massage is meer dan alleen dat, massage verhoogt de intimiteit en het vertrouwen. Doe het daarom vaak, niet 1x per week maar steef naar elke dag.

Een kleine aanraking kan al vonken veroorzaken. Alles wat je nodig hebt is een beetje massage olie om het soepel te maken.

Massage

6. Kus elkaar welterusten, elke avond

kus voor slapen gaanBoven alles, sluit je dag af met een combinatie van psychologische en emotionele intimiteit. Sommige mensen slapen niet dicht tegen elkaar aan (ze hebben misschien hun ruimte nodig, of ze krijgen het te warm)  Maar een slaap lekker kusje is de simpelste manier om de dag te eindigen.

Helaas, is de kus 1 van de eerste dingen die van passie naar normaal verschuift. De geeft een echte zoen, met gevoel en liefde!