10 dingen die je niet moet doen na een relatiebreuk.

relatiebreuk

Om een goede gezondheid te behouden, zijn een paar regels die iedereen zou moeten volgen na een relatiebreuk, ongeacht de omstandigheden. Vermijd zelfvernietigingsgedrag na een relatie!!

Hier zijn 10 dingen die je beter niet kan doen na een relatiebreuk:

1. Smeek niet om het nog te proberen!

Met geluk, is de hereniging slechts tijdelijk. Wees eerlijk, het gaat niet werken als 1 van de 2 overgehaald is om te blijven in de relatie. Neem afstand van de situatie, zodat je rustig kan bevatten wat er nu eigenlijk gebeurd is.

2. Bel niet!

Om de breuk helder en in perspectief te krijgen, is het verstand voorlopig niet te communiceren met je ex. Geen telefoontjes, geen berichtjes, geen emails, NIETS. Relatiebreuken zijn verwarrend en je emoties en vermogen om beslissingen te maken zijn niet op orde. Als je ex na de breuk nog in leven is, kan dit voor nog meer diepe pijn gaan zorgen, dus neem afstand.

3. Geen sex met je ex

Ook al kan dit punt onder regel 2 vallen, is dit een groot punt wat apart benoemd mag worden. GEEN SEKS MET JE EX. Het kan lijken of je op het pad van hereniging bent, maar waarschijnlijk ziet je ex het een verplichting loos pleziertje. Hou genoeg van jezelf om jezelf om niet intiem meer te zijn zodra de andere partij aangeeft niet meer te willen.

4. Vermijd contact met gezamenlijke vrienden.

Dit is een lastige… Maar nu er gebroken is met je ex, wil je niets ondernemen wat het proces van liefdesverdriet vertraagt. Het is treurig dat er extra slachtoffers vallen door de relatiebreuk, maar het is vaak noodzakelijk om verder te kunnen.

5. Hou niet vast aan dingen die je aan je ex doen denken.

Hou een opruimactie. Gooi dingen weg, geef terug wat van je ex (zonder contact met je ex, per post bijvoorbeeld)  is en stop de zaken waar je geen afstand van kan doen voorlopig ver weg in een doos, uit zicht.

6. Stalk je ex niet online

Een moderne relatiebreuk is tegenwoordig anders dan +- 10 jaar geleden. Vroeger was besluiten niet meer te bellen met je ex genoeg om van elkaars radar te verdwijnen. Je had geen andere manieren om met je ex geconfronteerd te worden. Tegenwoordig is dankzij internet alle informatie die je nodig hebt om jezelf emotioneel te vernietigen een muisklik van je verwijderd. Doe jezelf een plezier en verwijder je ex van je sociale netwerken.

Het wordt makkelijker de verleiding te weerstaand als je een paar weken geen contact meer hebt gehad.

7. Kies niet het pad van zelfvernietiging.

als je door een moeilijke relatiebreuk gaat, is het makkelijk om in zelf vernietigend gedrag te vallen. Zaken die je op dat moment even beter laten voelen zoals; te veel eten, kettingroken, te veel drinken, ect, ect zijn extra aantrekkelijk. Het is juist belangrijk dat je in deze moeilijke periode juist goed voor jezelf zorgt. Goed voor jezelf zorgen zorgt voor een beter zelfbeeld. Doe dit dan ook al is het moeilijk

8. Praat geen poep over je ex.

Natuurlijk wil je over je ex vreselijke dingen roepen tegen alles en iedereen. Je wil zelfs misschien wel wraak. Maar DOE DIT NIET. Karma is een b*tch, en je ex zal leiden op zijn eigen manier zonder jou wraakzuchtige gedrag.

9. Ga niet te snel in een rebound.

Het is verleidelijk. Je mist je ex, de knuffels de gesprekken.. Je standaard voor een soulmate is lager na een relatiebreuk, je denkt niet goed en maakt emotionele beslissingen. Het voelt goed om de leegte op te vullen. Doe rustig aan, voordat je er weer snel spijt van krijgt..

10. Doe het niet in je eentje Ga niet alleen door de relatiebreuk.

De meeste mensen neigen ernaar om een relatiebreuk in een ongezonde manier te doorlopen door zich af te zonderen. Maar als je er niet goed mee omgaat, leer je er niets van. Neem de tijd om waardevolle lessen over jezelf te leren. En zoek de steun bij je vrienden en familie, ze kunnen je helpen om de meest gezonde keuzes te maken.